ICT / Softa

AM-DeadLink

AM-DeadLink AM-DeadLink etsii selaimen suosikeista/kirjanmerkeistä toimimattomat linkit ja kaksoiskappaleet. Toimii Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Brave, Vivaldi, Opera ja Internet Explorer -selaimissa. Ohjelman voi asentaa vaihtoehtoisesti ns. portable-pakettina jolloin se toimii vaikka muistitikulta ajettaessa.

[Windows: 7/8.1/10/11]
[Lisätty: 28.11.2007]

AnyBurn

AnyBurn AnyBurn on selkeä ja monipuolinen CD/DVD/Blu-ray levyjen kirjoitusohjelma, joka tukee kaikkia yleisimpiä datan ja musiikin kirjoitus- ja muunnostarpeita. Ohjelmalla voidaan luoda käynnistettävä USB-asema. Ilmainen sekä koti-, että yrityskäytössä. Saatavana 32- ja 64-bittisenä versiona.

[Windows: 2000/XP/Server 2003/Vista/Server 2008/7/8.1/Server 2012/10/11]
[Lisätty: 3.6.2020]
Kuinka AnyBurn suomenkieliseksi?

CCleaner

CCleaner Android CCleaner on kätevä järjestelmätyökalu. Se osaa puhdistaa usean eri selaimen käyttöhistorian ja tyhjentää tiedot käytetyistä tiedostoista ja ohjelmista. Ohjelma voidaan säätää tyhjentämään halutut kansiot, esim. tempit aina puhdistuksen yhteydessä. Varusteisiin kuuluu myös asennettujen ohjelmien poistolista sekä mahdollisuus estää automaattisesti käynnistyvät ohjelmat. Siivouksen voi säätää automaattiseksi ja poistettavat tiedostot voi tuhota turvallisesti. Ohjelmaan kuuluu helppokäyttöinen rekisterinsiivoustyökalu jonka tekemät muutokset rekisteriin voidaan halutessa perua varmuuskopiolla.

[Windows: XP/Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 23.10.2008]

Chromium

Chromium Android Chromium on Googlen avoimen lähdekoodin verkkoselainprojekti, jolle Google Chrome pohjautuu. Chromium-selain on enimmäkseen identtinen Chrome-selaimen kanssa; Chromeen verrattuna merkittävimpiä Chromiumista puuttuvia lisäyksiä ovat Googlen brändäys, automaattinen päivitystoiminto, ohjelmistolisenssin hyväksymisvaatimus ja käytön seuranta.

[Windows: 7/8.1/10/11]
[Lisätty: 7.10.2020]

Foxit Reader

Foxit Reader Android iPhone/iPad Windows Mobile Foxit Reader PDF-tiedostojen katselemiseen ja tulostamiseen. Voit muuntaa tietodostoja PDF-muotoon mistä tahansa ohjelmasta josta on mahdollista tulostaa.

[Windows: 7/8.1/10/11]
[Lisätty: 23.2.2020]

IrfanView

IrfanView IrfanView:ssä on tavallisten kuvankatseluominaisuuksien lisäksi monenlaisia kuvankäsittelyn hienouksia värien säätelystä ja gammakorjauksesta erilaisiin suodattimiin asti. Lisäksi sujuvat skannaaminen, kuvakaappaukset, diaesitykset, animoitujen kuvien katselu sekä näiden osiin jakaminen ja jopa kuvien katseleminen heksaeditorilla. Saatavana 32- ja 64-bittisenä versiona.

[Windows: XP/Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 20.6.2001]

Asennettuasi laajennukset (PlugIns) voit mm. toistaa ohjelmalla tavallisimpia video- ja audiotiedostoja sekä käsitellä hieman harvinaisempia kuvatiedostomuotoja. Unicode ja monet Adobe 8BF lisäosat eivät toimi 64-bittisessä versiossa.

Ohjelmaan on saatavissa kielitiedosto suomeksi.
Kuinka IrfanView suomenkieliseksi?

IZArc

IZArc IZArc on tehokas purku- ja pakkausohjelma. Ohjelma tekee salasanasuojattuja, itsenäisiä (EXE) sekä moniosaisia paketteja ja tukee kymmeniä erilaisia pakkausformaatteja. Ohjelmalla onnistuu tämän lisäksi pakettien muunto muodosta toiseen, pakettien salaus (kryptaus) ja tarvittaessa myös korjaus.

[Windows: Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 22.6.2006]

KeePass Password Safe

KeePass Password Safe Android iPhone/iPad Windows Mobile KeePass Password Safe - avoimeen lähdekoodiin perustuva tunnusten hallintaohjelma, jonka avulla voit hallita tunnuksiasi turvallisesti. Voit tallettaa kaikki tunnuksesi yhteen tietokantaan, joka lukitaan salasanalla tai avainlevyllä. Sinun siis tarvitsee muistaa vain yksi salasana tai käyttää avainlevyä päästäksesi tunnustietokantaan käsiksi. Ohjelmasta on sekä asennettava, että portable-versio. Jälkimmäisen voi ajaa vaikka muistitikulta.

[Windows: Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 6.4.2011]
Kuinka KeePass Password Safe suomenkieliseksi?

Microsoft PowerToys

Microsoft PowerToys Nykyinen PowerToys koostuu yhteen pakettiin niputetusta, kätevien apuohjelmien kokoelmasta, josta käyttäjä voi aktivoida sopivat työkalut tarpeittensa mukaan. Asennettavissa Microsoft Store:sta. Sisältää apuohjelmat:

   1. Kiinnitä ikkuna
   2. Pidä kone hereillä
   3. Poimi väri näytöltä
   4. Jaa näyttö osiin
   5. Paranna esikatselua
   6. Vaihda kuvakokoja
   7. Muuta oikopolut
   8. Etsi hiiren osoitin
   9. Nimeä tiedostot kerralla
   10. Parempi käynnistin
   11. Muista pikanäppäimet
   12. Mykistä mikrofoni ja kamera

[Windows: 10/11]
[Lisätty: 26.3.2022]

VLC media player

VLC media player Android iOS VLC media player on avoimen lähdekoodin mediasoitin, joka on osa VideoLAN-projektia. Soitin tukee useimpia saatavilla olevia video- ja äänikoodekkeja ja tiedostomuotoja, sekä lukuisia verkon yli ladattavia suoratoistoprotokollia.

[Windows: 95/98/Me/XP/Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 17.1.2023]

Picasa

Picasa Android iOS Picasa:lla voi muokata ja järjestellä kuvia vaivattomasti. Picasalla voidaan kopioida kuvat kameran muistikortilta tietokoneeseen. Kuvien perusmuokkauksiin kuuluvat mm. punasilmäisyyden poisto sekä kuvien rajaus ja suoristus. Ohjelma tarjoaa useita erilaisia tehosteita, joiden kokeilu on turvallista, sillä muutokset on helppo perua edistyneen palautustoiminnon avulla. Käyttöliittymä on kauttaaltaan näyttävä ja helppokäyttöinen aloittelevallekin tietokoneen käyttäjälle. Kuvia voi katsella helposti myös diaesityksenä sekä luoda halutuista kuvista esimerkiksi näytönsäästäjän tai kuvakollaasin. Kuvia voi luokitella avainsanojen ja kasvontunnistuksen avulla, jolloin kuvien etsiminen ja järjestäminen helpottuu.

Google lopetti Picasan kehittämisen 3/2016 ja keskittyi kehittämään mobiiliystävällistä Google Kuvat sovellusta. Picasan työpöytäversio toimii edelleen, mutta päivityksiä ei enää tule.

[Windows: XP/Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 6.4.2011]

SyncBackFree

SyncBackFree Android SyncBackFree on varmuuskopiointi- ja synkronointiohjelma joka kopioi tai synkronoi haluamasi tiedostot ja kansiot valitsemiesi tallennuskohteiden välillä. Varmuuskopioinnin voi tehdä samalle tietokoneelle, ulkoiselle- tai verkkolevylle, muistitikulle, FTP-palvelimelle sekä useaan pilvipalveluun. Lisäksi tehtävät voidaan automatisoida.

[Windows: Vista/7/8.1/10/11]
[Lisätty: 18.9.2013]